Land Rover Defender dostane nový motor

14. 8. 2011 • Novinky

Je to až neuvěřitelné, ale Land Rover Defender je tu s námi již 64 let. Za tu dobu proběhla celá řada modernizací, které vůz postupně omlazovaly, přidávaly na komfortu a síle motoru. Přesto je základ celého vozu původní a to z něj dělá skutečnou raritu.

V současné podobě Defender bude sloužit ještě dalších 5 let, než se představí buď ve zcela nové „generaci“ nebo v rozsáhlé modernizaci. Do té doby se nám ještě představí několik vydání pro daný modelový rok. A informace o modelovém roce 2012, Vám přinášíme právě teď.

Tou největší změnou oproti minulému ročníku bude především nasazení zcela nového vznětového motoru o objemu 2,2 litru, jež nahradí stávající jednotku o zdvihovém objemu 2,4 litru. Předností nového agregátu je především nižší spotřeba a hodnoty vypouštěných emisí Co2.  Ty se pohybují v úrovni 266g/km u verze 90 a 295g/km u verze 110/130.

A přestože se u tohoto vozu na výbavu nehledí tolik jako na celkovou funkci, přidala automobilka do nabídky dva akční balíčky. Comfort Pack a Off-Road Pack. Zatímco ten první v ceně 1650 liber je zaměřen přímo na rozšíření výbavy (obsahuje klimatizaci, CD přehrávač a elektricky ovládaná okna), ten druhý za cenu 1500 liber přidá vozu na funkční výbavě. V balíčku zákazník nalezne pořádné terénní pneumatiky, ochranný kryt podvozku a především systém ABS, jež až do této doby ve voze chyběl.

Prodej Land Roveru Defender 2012 bude zahájen ve Velké Británii v listopadu za ceny začínající na částce 20.995 liber.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz