Shelby Supercars představuje Tuataru [video]

19. 7. 2011 • Novinky

Americký výrobce sportovních vozů SSC (Shelby Supercars) představil po pouhých třech letech ve výrobě nástupce pomalu již legendární Ultimate Aero.

Tím novým supersportem je model Tuatara, jejíž název pochází z Nového Zélandu, kde místní domorodci takto nazývají určitý druh tamního ještěra. Tento plaz má nejrychleji se vyvíjející DNA mezi zvířaty a proto se v SSC rozhodli právě pro tento název. Důvod je na snadě. S novým modelem si totiž chtějí zpátky ukořistit titul nejrychlejšího sériového vozu, který ještě do loňského roku drželo právě Ultimate Aero.

Kromě obšírného vyjádření o názvu novinky se Jerodu Shelbymu o Tuataře příliš hovořit nechtělo. Sdělil pouze, že zdroj síly by měl pocházet z vidlicového osmiválce s obřím objemem 7,0litru, jež by díky dvojici turbodmychadel měl poskytovat maximální výkon až 1350 koní. A vzhledem k nízké hmotnosti celého vozu (díky masivnímu použití karbonu) je jisté, že o žádného loudu rozhodně nepůjde.

A také půjde konečně o atraktivní vůz. No atraktivní je asi slabé slovo. Mi připadá jak z úplně jiné galaxie a se svým starším sourozencem si nejsou podobní vůbec v ničem. Konec je tak obyčejnému klínovitému profilu.

http://www.vimeo.com/26549644

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz