Ford Performance Vehicles koncept GT

3. 7. 2011 • Novinky

Divize Ford Performance Vehicles funguje v Austrálii již od roku 2003, ale výhradně se starala o bodykity již stávajících vozů. Nové spoilery, nějaké to navýšení výkonu a Australani tleskali. Ovšem teď mají důvod k potlesku mnohem větší, neboť Ford Performance Vehicles (FPV) představil svůj první skutečný koncept, který se veřejnosti představí V Melbourne na Australian International autosalon.

A čím je tato černé bestie, jejíž základem je Ford Falcon, zajímavá? Třeba tím, že zadní nápravu pohání brutální pětilitrový osmiválec o maximálním výkonu 335kW (449 koní) a 570Nm točivého momentu.

O sportovní vzezření vozu se stará kombinace černého lesklého a matného laku, kterou doplňuje výrazný bodykit, jež zahrnuje mohutný přední nárazník, zadní přítlačné křídlo, nová přední kapota, sportovní výfukový systém s dvojicí koncovek výfuku a především kovaná kola o rozměrech 19×8 palců vpředu a 19×9,5 palců vzadu. Ta jsou obuta do pneumatik Dunlop SP Sportmaxx GT.

Ovšem i silnou obludu je třeba trochu krotit. V tomto případě jsou krotitely šesti-pístové brzdové třmeny vpředu a čtyř-pístové vzadu. A jak jinak než lakované do černa.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz