GT2-RS

Porsche potvrdilo výrobu 911 GT2 RS

6. 4. 2015 • Novinky

Zasvěcení vědí, že 911 GT3 RS, která se nedávno dočkala nové generace, vlastně není nejsilnější 911, která kdy brázdila silnice, potažmo spíše tratě. Úplně nejšílenější varianta totiž byla 911 GT2 RS generace 997 (na obrázku). Ta tehdy přinesla omezenou 500 kusovou sérii, vybavenou šestiválcem twin-turbo a výkonem 620 koní.

Nyní se chystá návrat této ikonické bestie a to dost pravděpodobně na rok 2018. Ačkoliv se původně říkalo, že GT3 RS je dostatečně mocnou zbraní, aby již nebylo potřeba větší, Porsche si tento postoj evidentně rozmyslelo. Základ bude dost možná právě v novém čtyřlitrovém šestiválci, který bude dodatečně vybaven turbem či dvěma.

Když už jsme u těch turbodmychadel, pro všechny staromilce přichází jedna dobrá zpráva. Standardní 911 Carrery, u kterých se říkalo, že dostanou všechny přeplňované motory, nakonec zůstanou u atmosfér. Jeden z manažerů Porsche řekl, že celá modelová řada s výjimkou modelů Turbo a speciálních modelů, bude nadále disponovat motory bez přeplňování.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz