140929-01

MITSUBISHI OUTLANDER PHEV CONCEPT-S

25. 12. 2014 • Novinky

Outlander PHEV Concept-S oděný do velmi kvalitního a novátorského laku „Platinum White Glass Flake“ zaujme sportovnější a rafinovanější podobou ukrývající technologii PHEV od MMC, odrážející dynamické schopnosti vozu, stejně tak jako kultivovanost spojenou s prakticky bezhlučnou jízdou.

Dynamický štít

Ve stylistickém provedení čelních partií bylo logo se třemi diamanty oboustranně orámováno výrazným chromovým dekorem, čímž vznikl prostorový efekt naznačující dynamický pohyb. Má tak symbolizovat funkčnost a uklidňující bezpečnost, typickou pro SUV od Mitsubishi Motors. K pocitu dynamiky ostatně přispívají i světlomety hladce vytažené nahoru do boků.

Motiv ochranného štítu se opakuje i v zadních partiích vozu, kde jsou uplatněny podobné chromové dekory (doplněné protaženými sdruženými světly) ubíhající od výklopné zádě k blatníkům, s cílem vyjádřit dynamický a pokrokový vizuální styl se symbolikou vyztužení celého vozu v zájmu vyšší bezpečnosti.

Japonské řemeslné umění

Působivý a současně kultivovaný Outlander PHEV Concept-S čerpal inspiraci i z tradičních japonských řemesel, o čemž mj. svědčí použitá barevná kombinace „Black & Burgundy“ v prostoru pro cestující.

Design interiéru této vývojové studie staví na pečlivě provedených detailech ve snaze vyjádřit přesnost, kvalitu, řemeslný um a kultivovanost. Za zmínku stojí například:

  • Černý dekor s texturou dřeva a stříbrnými akcenty.
  • Středová konzola koncipovaná jako lakovaná skříňka.
  • Sedadla čalouněná vytříbenou měkkou kůží s ručním obšitím.

Čalounění sedadel s prostorovým povrchem a vodorovným žebrováním se kromě toho podílí na bezpečném obepnutí těla. K poklidné atmosféře a pohodlí na palubě přispívají i linie dekorů, které jsou vedeny tak, jako by kopírovaly vnější křivky karoserie. Vnímaná kvalita v interiéru je ještě posílena stříbrným dekorativním lemováním, táhnoucím se kolem sedadel.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz