C

Faceliftované Porsche Cayenne GTS

6. 11. 2014 • Novinky

Na autosalonu v Los Angeles Porsche představí faceliftovaný model Cayenne GTS. Hlavní změnou, stejně jako u předešlých verzí, bude motor. Modernizované GTS-ko opustí atmosférický osmiválec a na jeho místo nastoupí zbrusu nový, dvakrát přeplňovaný šestiválec 3.6 litru, s kterým spolupracuje osmistupňová převodovka Tiptronic. Nový šestiválec má o 20 koní víc než předešlý osmiválec, to znamená rovných 440 koní. Točivý moment stoupl z 515 Nm na rovných 600 Nm. Spotřeba šla dolů asi o litr.

Kromě již zmiňovaného motoru a převodovky se technicky oproti ‘‘klasickému‘‘ Cayennu liší jiným výfukovým potrubím, sníženým podvozkem o 20-24 mm a lepšími brzdami. Po dynamické stránce vozu to taky vůbec nevypadá špatně. Z 0 na 100 km/h se tento drobeček dostane za 5.2 sekundy a s příplatkovým paketem Sport Chrono za 5.1 sekundy. Ručička tachometru se zastaví (u SUV) až u děsivě vypadající číslovky 262 km/h.

Na první pohled přibyly hlavně sportovní doplňky na karoserii, dravější přední nárazník, líbivější koncovky výfuku a 20-ti palcová kola z lehké slitiny. V interiéru je kombinace alcantary, kůže, hliníku a dřeva. Záleží hlavně na Vaší fantazii, jak si interiér nakonfigurujete.

Cena auta bude startovat přibližně na 2.7 milionu korun.

 

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz