DSC_0694

Mercedes vyrobil již 10 miliónů kusů třídy C

24. 8. 2013 • Novinky

Mercedes-Benz vydal do světa informaci, že od roku 1982 bylo postaveno a prodáno již 10 miliónů kusů Mercedesu třídy C. A protože Céčko máme v redakci velice rádi, nesměla nás tato informace minout.

Jak jistě víte, prvním Mercedesem třídy C byl legendární a nesmrtelný model 190, který se začal vyrábět již v roce 1982. Pokud by Vás ale zajímala současnost, ta se o prospěch prodejů přičinila nejvíce. Současná generace třídy C (vyráběná od roku 2007) si našla totiž už 2,3 miliónu majitelů.

Jestli ale chcete vědět, která karosářská varianta se prodávala nejvíce, s radostí Vám to řeknu. Největší úspěch současné generace zaznamenala karoserie sedan, která dominuje prakticky na všech trzích.

Více než 30 let je tedy Céčko velmi úspěšným modelem a to jistě zase potvrdí i příchod nové generace, kterou už zbývá jen doladit a odhalit. Tato nová generace se pak bude vyrábět celkem ve čtyřech závodech, a to konkrétně v Brémách (Německo), East Londonu (Jihoafrická republika), Pekingu (Čína) a v Tuscaloose (USA).

Na novou generaci se samozřejmě velmi těšíme a zatím gratulujeme Mercedesu k tomuto krásně kulatému číslu.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz