21091058691100620052

BMW M5 Nighthawk – speciální edice pro Japonsko

11. 7. 2013 • Novinky

Z Asijských států se stává trh s čím dál tím větším podílem. Není proto divu, že automobilky přesouvají část svého zájmu z USA a Evropy, právě do těchto zemí. Příkladem může být BMW, to totiž představilo novou speciální edici, jejíchž deset kusů bude k mání jen na japonském trhu.

Edice s příznačným názvem Nighthawk je přichystána pro sportovní sedan M5. Exteriér je lakován do úchvatné Frozen Black a doplněn ledvinkami kapoty v černém chromu, LED světlomety a matně černými dvacetipalcovými koly. Interiér s červenými sedačkami Merino je vybaven karbonovými dekory a štítkem s individuálním číslem v sérii.

Nighthawk má jako standardní prvek také Competiton Package. Ten přidá vozu sportovní výfuk, zvláštní nastavení pro tlumiče a řízení a mód M Dynamic. Pro sportovní vyžití jsou přichystány karbon-keramické brzdy s delší životností a odolné proti vadnutí.

Výkon na zadní kola pumpuje osmiválec 4.4 litru twin-turbo s výkonem 575 koní, tedy o 15 koní víc, než u standardní M5. Díky této troše výkonu navíc, zrychluje Nighthawk z nuly na sto o desetinu rychleji, konkrétně za 4.2 sekundy.

Jak je již napsáno výše, edice Nighthawk bude omezena na pouhých 10 kusů, které budou k mání výhradně v Japonsku. Cena začíná na 141 500 EUR, tedy v přepočtu něco málo přes 3,5 milionu korun.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz