autobahn

Neomezená rychlost na německých dálnicích opět v ohrožení

9. 5. 2013 • Novinky

Německá strana zelených opět lobuje za dálnice s rychlostí omezenou na 120 km/h v celé spolkové republice. Ohání se nižší úmrtností a celkově bezpečnějším provozem.

Není to rozhodně první pokus o omezení rychlosti na dálnicích našeho západního souseda. Většina úseků už stejně rychlostní limit má a těch pár neomezených patří k nejbezpečnějším cestám v Evropě. Některým politikům ale leží bezpečí svých občanů tak na srdci, že chtějí i tyto poslední ostrovy neomezené rychlosti zpomalit na 120 km/h. Podle nich to přispěje k bezpečnosti a menšímu počtu fatálních nehod. Statistika ale mluví jinak.

Pouze 11% vážných nehod se loni odehrálo na neomezených dálnicích, zato celých 60% na okresních silnicích. Omezení těch zbývajících úseků tak očividně nemá příliš smysl. Strana zelených a SPD se ale nevzdávají a ve svém boji chtějí vytrvat. Po příštích volbách by mohli utvořit koalici a společně změny prosadit. My se modlíme aby tomu tak nebylo, Německo by bez neomezených dálnic ztratilo něco ze svého kouzla…

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz