287301870219102526

Volvo zamítlo dohady o konkurenci pro řadu 7

23. 4. 2013 • Novinky

Ředitel Volva, Hakan Samuelsson ve svém stanovisku definitivně zamítl možnost budoucí výroby velkého sedanu, kterým by Volvo konkurovalo Audi A8, Mercedesu třídy S a BMW řady 7. Koncept Universe (na obrázku), který byl studií nové vlajkové lodi značky tak bohužel přijde vniveč.

V rozhovoru pro magazín Automotive News se nechal Samuelsson slyšet, že Volvo nemá žádné ambice konkurovat vozům s osmi a dvanáctiválcovými motory, k tomu ještě dodal, že by se to prý nehodilo k image značky. Celý projekt byl paradoxně zamítnut i přes to, že mateřská společnost, čínská Geely, vyvíjí na Volvo tlak, aby takový vůz postavilo.

Místo vývoje nových modelů se tak Volvo zaměří na redesign těch stávajících a kooperaci se zmíněnou Geely. Na světě je již nyní nová platforma SPA, na které bude stát například nová XC90.  Spolu s mateřskou automobilkou je potom ve vývoji ještě jedna, variabilní platforma, která bude pro změnu podpírat kompaktní modely. Právě kompaktní rodinné vozy jsou v Číně nejprodávanějšími a dá se tedy očekávat i export ze strany Volva.

287301870219102526

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz