Lamborghini Gallardo LP 560-4 Bicolore

27. 1. 2011 • Novinky

Na právě probíhajícím autosalonu v Kataru, automobilka Lamborghini představila svojí nejnovější edici modelu Gallardo, nazvanou LP 560-4 Bicolore.

Jak již název vypovídá, novinka je vyvedena ve dvou odstínech laku. Horní část je černá Noctic, zatímco zbytek kapoty je k dispozici v 5 různých variantách. V Giallo Midas (žluté), Arancio Borealis (oranžové), Grigio Talesto (šedé), Bianco Monocerus (bílé) nebo Blu Caelum (modré).

Originalitu ovšem nalezneme i v interiéru. Specifické prvky výbavy však nehledejte, opět jde pouze o styl. Zde má zákazník totiž na výběr ze dvou druhů koženého čalounění. Nero Noctis a Nero Persus s kontrastními švy, které budou závislé na vybrané barvě exteriéru.

Stejně jako standardní model, i Bicolore pohání 5,2litrový desetiválec o výkonu 412kW (560 koní) a 540Nm točivého momentu, který je spojen se šesti-stupňovou sekvenční převodovkou, kde změna převodového stupně může probíhat pomocí pádel pod volantem. Standardní jsou i časy a maximální rychlosti. Z nuly na 100km/h vůz zasprintuje za 3,7 vteřiny a maximální rychlost se zastaví na hodnotě 325km/h.

Stephan Winkelmann, prezident a generální ředitel automobilky Lamborghini se o voze rozhovořil takto:“ Gallardo LP 560-4 Bicolore znovu dokládá extrémní, nekompromisní a nezaměnitelný charakter naší značky. Supersportovní vozy z Lamborghini tak nejsou jen silné ale také velmi stylové a snoubí v sobě energii, design a smysl pro krásu.“  A Italové vždy krásná auta uměli.

Informace o cenách ještě nebyly do světa vypuštěny. Předpokládá se ale cena o 10-15.000 Euro vyšší než za základní model. Vůz bude k dispozici na evropských a asijských trzích. Zákazníci se zámoří se budou muset spokojit s verzí LP 550-2 Bicolore, která sice obsahuje stejné vybavení, avšak přišla o pohon všech kol a 10 koní výkonu.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz