Road-ktm-x-bow-street-ktm.jpg-1057115983

KTM X-Bow dostane pětiválec z Audi TT-RS!

17. 3. 2013 • Novinky

Jak jsme vás již informovali, rakouský výrobce motocyklů KTM (vlastnictví Stefana Pierera) koupil Husqvarnu, která byla doposud pod taktovkou BMW Motorrad. Ale věnujme se dnes už jen pouze autům. KTM postavilo totiž také svůj jediný dvoustopý model X-Bow, který nyní dokonce dostal nejen čelní sklo, ale také odnímatelný střešní panel. Internetem ale kolují informace, že X-Bow dostane nový motor…

Výměnu za stávající koncernový dvoulitr obstará výkonný pětiválec 2,5 litru, který můžete znát např. z Audi TT-RS nebo RS3. Tento über-X-Bow by měl navíc být dostatečně upraven k tomu, aby dával výkon až 480 koní (353 kW) a jak už toto číslo napovídá, z X-Bowa stane skutečně maniakální blázen, který už půjde rychlostně po krku i Arielu Atom nebo Caterhamu R500.

Stefan Pierer navíc potvrdil, že se sice tento kompaktní motor dokonale vejde do útrob X-Bowa, ovšem bude se muset o nějakou část prodloužit rozvor náprav.

KTM v tuto chvíli naplno testuje několik prototypů, které jsou opatřeny novou dvouspojkovou převodovkou, která by měla být instalována do budoucích modelů X-Bow. Stefan Pierer bohužel zatím neoznámil termín představení tohoto zběsilého modelu, ovšem jakmile budeme vědet více, rozhodně o tom nezapomeneme informovat.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz