1888374313461272068.jpg1315059757

Škoda Octavia RS III. generace – Další únik!

14. 2. 2013 • Novinky

Než se nám nová generace Škody Octavie RS odhalí oficiálně, máme zatím k dispozici nově jeden snímek, který údajně unikl přímo ze Škodovky. Díky online konfigurátoru jsme již před časem přinesli několik nekvalitních renderů, kde se nová Octavia RS vystavovala v bílé barvě. Nyní máme ale díky serveru Octavia3.cz v rukou o poznání kvalitnější snímek, na kterém si můžeme nové eReSo prohlédnout lépe.

Supersportovní modla mnohých českých motoristů ( :D ) by se v nové, již třetí generaci, měla představit už příští měsíc na autosalonu v Ženevě, který bude probíhat od 7. do 17. března. Nic ale není zatím potvrzeno, takže je také velmi pravděpodobné, ze se Octavia RS III. odhalí veřejnosti až na autosalonu ve Frankfurtu.

Zpět ale k samotné Octavii RS… nová generace dostane samozřejmě nový přední nárazník s integrovanými LED diodami a zatmavené přední světlomety. Dalším poznávacím prvkem, díky kterému nové eReSo rozlišíte oproti obyčejné Octavii, budou černé kryty vnějších zpětných zrcátek, litá kola, klasický spojler na víku kufru a výfukový systém s duální koncovkou. Uvnitř se pak těšte na sportovnější sedačky s výraznějším bočním vedením, řadící páku a volant s logem V/RS. Přístrojová deska by pak také měla dostat specifické budíky a kromě manuálního šestikvaltu by měla být na výběr také dvouspojková převodovka DSG.

Ohledně výkonu motoru zatím panuje spousta otazníků, ale je nad slunce jasné, že se pod kapotu dostane benzínový, přeplňovaný dvoulitr TFSI, který by měl dosahovat výkonu 220 koní (164 kW) a točivém momentu solidních 350 Nm. Některé zdroje ovšem hovoří o výkonu ještě o cca 10 koní větším. Ať tak či jinak, později by se pod kapotu měl dostat také motor 2,0 TDI, který vozí ve svých útrobách drtivá většina prodaných eReSek druhé generace.

Debut by měl skutečně proběhnout na jednom z blížících se autosalonů a my z nich určitě přineseme aktuální informace.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz