the-all-new-kylaq-featuring-special-camouflage-as-skoda-auto-ushers-in-a-new-era-in-india-01_7580e496-jpg

Zcela nový Kylaq: Škoda Auto vstupuje v Indii do nové éry

15. 10. 2024 • Novinky

Škoda Auto představí 6. listopadu 2024 nový model Kylaq, další vůz své produktové ofenzívy určený pro indický trh. Kompaktní SUV rozšíří nabídku vozů SUV značky Škoda v Indii a připojí se k modelům Kodiaq a Kushaq. S modelem Kylaq vstoupí značka do oblíbeného segmentu vozů s délkou pod 4 metry, který tvoří téměř 30 % indického automobilového trhu a patří k nejrychleji rostoucím segmentům v zemi. Může se pochlubit moderním, odvážným a robustním vzhledem, osvědčenou jízdní dynamikou značky Škoda a bezpečnostní výbavou bez kompromisů. Po modelech Kushaq a Slavia je Kylaq třetím modelem Škoda lokálně vyvinutým a vyráběným v Indii, která je největším mimoevropským trhem značky.

„Světová premiéra modelu Kylaq v Indii se blíží, což je pro náš tým výjimečný okamžik. Platforma MQB-A0-IN, známá svou všestranností, byla navržena tak, aby byla základem jak pro větší modely, jako jsou Kushaq a Slavia, tak i Kylaq s délkou pod 4 metry. Zachovali jsme vynikající jízdní dynamiku, špičkovou bezpečnost a osvědčenou kvalitu. Kylaq má navíc v čelním nárazovém modulu za tepla tvarovanou ocel a dosahuje tak nejvyšší úrovně pasivní bezpečnosti ve své třídě. I díky prostornému a pohodlnému interiéru a odvětrávaným sedadlům nastavitelným v šesti směrech – prvním ve své třídě, bude Kylaq naším ambiciózním lídrem v nejvíce konkurenčním a nejrychleji se rozvíjejícím segmentu v Indii.“ Jiří Dytrych, vedoucí produktového managementu vozů se spalovacím motorem společnosti Škoda Auto.

Odvážný design vozu Kylaq přiláká nové zákazníky

Škoda Auto India představila první pohled na zcela nový model Kylaq ještě před světovou premiérou, která se bude konat 6. listopadu 2024. Kylaq se vyznačuje prvky nového, globálního designového jazyka Modern Solid, který spojuje robustnost, funkčnost a autentičnost a zároveň navozuje pocit síly a ochrany.

Kylaq se může pochlubit velkou světlou výškou a dostatečným prostorem pro kola, které jsou typické pro vozy SUV, aby si snadno poradil i na špatných cestách. Díky výrazným blatníkům působí vůz na silnici impozantním dojmem. Charakteristické designové prvky Škoda, jako jsou nový design světel pro denní svícení a šestiúhelníkový vzor na bocích a zádi, přispívají k výraznému vzhledu vozu.

U příležitosti oslavy 24 let značky Škoda v Indii se na akci Covered Drive prezentuje kompaktní SUV speciální kamufláží, kterou navrhl známý indický umělec Harun Robert ve spolupráci s fanoušky značky Škoda. Design odráží indické kulturní motivy a barvy, stejně jako název vozu, který je inspirován horou Kailas a sanskrtským slovem pro křišťál.

Stvořené pro potřeby regionu: Kompaktní SUV navržené pro všestrannost a bezpečnost

Kylaq měří na délku 3 995 mm, má rozvor 2 566 mm a světlou výšku 189 mm. Skvěle tak zapadne do městských ulic, ale neztratí se ani na těžko sjízdných cestách. Vůz pohání motor 1,0 TSI o výkonu 85 kW (115 k) a točivém momentu 178 Nm s možností volby šestistupňové manuální nebo šestistupňové automatické převodovky.

Kylaq nabízí vysokou úroveň aktivní a pasivní bezpečnosti a standardně je vybaven mnoha asistenčními systémy, včetně multikolizní brzdy a šesti airbagů. Vůz prošel rozsáhlým testováním a absolvoval více než 800 000 km v různých indických terénech – od městského prostředí a dálnic až po kopcovité a drsné silnice. Testování probíhalo při teplotách od -10 °C do +85 °C a ve výšce až 3 000 m n.m., což zajišťuje spolehlivost a odolnost modelu Kylaq v různých jízdních podmínkách.

Vyvinuto a vyráběno v Indii: Třetí model postavený na platformě MQB-A0-IN

Kylaq je postaven na robustní platformě MQB-A0-IN, kterou sdílí s modely Kushaq a Slavia, a těží ze základu, který v testech Global NCAP získal pět hvězdiček za ochranu dospělých a dětských cestujících. Platforma MQB-A0-IN, představená v roce 2021, je ústředním prvkem strategie společnosti Škoda Auto v Indii. Byla vyvinuta ve spolupráci týmů v Indii a České republice s důrazem na vysokou míru lokalizace, nízké provozní náklady a krátké dodací lhůty. Jedná se o první platformu vyvinutou společností Škoda Auto mimo Evropu, která je upravena pro indický trh.

Udržitelnost: Výroba poháněná solární energií a větší využití přírodních materiálů v interiéru

Kylaq ztělesňuje závazek společnosti Škoda Auto, který směřuje k udržitelnosti a inovacím. Kompaktní SUV, jež se bude vyrábět v továrně v Púně poháněné solární energií o výkonu 18,5 MW, je vyrobeno z ekologických materiálů, včetně bambusové tkaniny použité pro některé komponenty a čalounění kabiny.

Česká automobilka založená před 129 lety zaznamenala v roce 2022 v Indii nejlepší prodejní výsledky. V letech 2022 a 2023 prodala více než 100 000 vozů, což podtrhuje rostoucí úspěch společnosti na indickém trhu. Uvedení modelu Kylaq na trh představuje další krok pro společnost Škoda Auto v Indii, přičemž spojuje udržitelnost, inovativní design a silný vztah k indickým zákazníkům.

.

«

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz