Renault Twingo Legend - Photo

Konečně malý městský elektromobil: Renault Twingo E-Tech vypadá úchvatně

10. 10. 2024 • Novinky

Renault vystaví prototyp elektromobilu Twingo E-Tech na svém stánku na veletrhu Mondial de l’Auto 2024 v Paříži od 14. do 20. října.

Značka Renault způsobila v roce 1992 revoluci ve světě automobilismu s vozem Renault Twingo. Vůz jiskřivých barev zpříjemnil každodenní život tím, že dokonale ztělesňoval „auta s rytmem života“ značky Renault.

V duchu této první generace je nyní elektrický prototyp Twingo E-Tech navržen jako 100% elektrický kompaktní městský vůz pro nekompromisní městské použití. Originální a důmyslný elektrický prototyp Twingo E-Tech reaguje na výzvy naší doby a vytváří nečekané tím, že připomíná duši původního modelu Twingo s jeho minimalistickou jednoprostorovou siluetou, rošťáckými světly, agilitou a hravostí.
Moderní zpracování jeho povrchů a originální detaily, jako jsou přední světlomety s plovoucím LED kroužkem, spojují šarm s technologií.

Elektrický prototyp Twingo E-Tech je díky svým malým rozměrům mrštný ve městě a praktický v provozu s 5 dveřmi. Jeho jednoprostorová silueta zakončená pevnou prosklenou střechou zaručuje cestujícím velkorysý, světlem naplněný interiér v souladu s filozofií „auta s rytmem života“.

Kromě moderních proporcí a dokonale splývavých povrchů karoserie umocňujecharakter vozu řada detailů inspirovaných první generací modelu Twingo.

Twingo Prototyp má rošťácký vzhled vpředu i vzadu. Externí zadní světla dodávají vozu technologický nádech zatímco hravý nápis
Twingo uprostřed víka zavazadlového prostoru dodává vozu nádech „zábavy“. Zadní okno s černým lemováním bylo modernizováno, přičemž si zachovává ikonický design původního modelu Twingo.

Prototyp elektrického vozu Twingo E-Tech je více než jen vozidlo. Za to vděčí svým výrazným a sympatickým světlometům a větracímu otvoru zakončenému logem značky. Celkově působí dojmem malého, přátelského a důvěrně známého zvířátka.

Světlomety, které jsou přímo inspirovány první generací, přispívají k poutavému a jedinečnému charakteru elektrického prototypu Twingo E-Tech. Jsou odděleny od karoserie a dodávají jí originalitu a moderní technologie.

Na bocích, kde se stýkají dvoje dveře, se nachází kruhová klika, která je symbolem předchůdce z roku 1992. Zde je zvýrazněna světelnou linkou.

Na kapotě jsou sice tři malé otvory, ale ty již neslouží k odvětrávání motoru. U tohoto budoucího 100% elektrického městského vozu nejsou potřeba. Tento estetický detail je poklonou jeho dědictví.

Elektrický prototyp Twingo E-Tech má velkorysou prosklenou střechu, která osvětluje kabinu přirozeným světlem z oblohy a otevírá exteriér vozu.

Koncept Twingo E-Tech je předobrazem sériového vozu se 100% elektrickým pohonem, který se začne prodávat v roce 2026. Se vstupní cenou nižší než 20 000 eur potvrzuje ambice značky Renault zpřístupnit elektromobilitu co největšímu počtu lidí.

.

«

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz