barum_rally

Řidiči mají poslední šanci vyzkoušet palivo šampionů české rally před zimní přestávkou

9. 10. 2024 • Novinky

S blížícím se koncem závodní sezóny mají motoristé poslední příležitost v letošním roce vyzkoušet si profesionální závodní palivo MOL Racing Fuel 102+. To je ze stejné skupiny paliv, na která jezdí šampioni české rally. Přední čeští závodníci Jan Kopecký a Dominik Stříteský dosahují i letos s palivy MOL vrcholných výsledků. Natankovat si   toto výkonné palivo je možné na vybraných čerpacích stanicích do konce října, pak se jeho prodej až do začátku další sezóny přeruší.

Rok 2024 byl pro paliva MOL velmi úspěšný – závodníci, kteří používají produkty společnosti MOL, opakovaně obsazovali přední příčky českých rally závodů. Dominik Stříteský si kromě poprvé dosaženého celkového vítězství v české rally připsal i vítězství v prestižní Barum Rally a dalších klíčových závodech sezony. Celkové vítězství Dominika je pro něj dle jeho slov dalším splněným snem.

Mám podobný pocit jako po Barumce, kdy se mi splnil první sen. A vyhrát mistrovství ČR byl druhý. Všechno v jedné sezoně, stále to ještě nemohu vstřebat. Bitvy s Honzou Kopeckým a Adamem i Filipem byly náročné. Jezdí se neskutečně rychle, nikdy bych nevěřil, že se dostaneme tak moc na hranu. My jsme během sezóny neměli žádné technické problémy, takže jsme se mohli soustředit jen na naši jízdu,” komentuje Stříteský, který se podílí i na vývoji produktů MOL, v poslední době například na řadě olejů.

Závodní palivo pro každého motoristu

MOL Racing Fuel 102+ poskytuje nejen závodníkům, ale i běžným motoristům příležitost zažít výkon závodního paliva. „Na vývoji našich paliv neustále pracujeme, abychom poskytovali tu nejlepší kvalitu. V závodech rozhodují detaily, a proto musí být palivo skutečně špičkové,“ říká Tomáš Trč ze společnosti MOL Česká republika. „Jsme rádi, že díky MOL Racing Fuel 102+ si výhody tohoto paliva mohou vyzkoušet všichni řidiči. Díky vysokému oktanovému číslu a speciálnímu složení zajišťuje lepší akceleraci, vyšší odolnost proti detonačnímu spalování a delší životnost motoru, což zajišťuje jedinečný zážitek z jízdy.”

MOL dlouhodobě spolupracuje s předními českými závodníky jako jsou týmy Motorsport Kopecký, Vančík Motorsport a Wonder Woman Racing Team Veroniky Hankocyové. Na vývoji a testování závodních paliv se podílí i sám Jan Kopecký, mistr Evropy i světa a desetinásobný vítěz Mistrovství České republiky v rally.

MOL Racing Fuel 102+ využívají závodníci automobilových i motocyklových soutěží včetně Veroniky Hankocyové, která s ním letos odjela například nejprestižnější roadracingový závod Tourist Trophy Isle of Man. Rychle si navíc získává oblibu i mezi běžnými motoristy. V roce 2024 se na čerpacích stanicích MOL prodalo již více než 85.500 litrů, což je výrazný nárůst oproti loňským 76.514 litrům ve stejném období. Celkový prodej v roce 2023 překonal 100.000 litrů – a to vše díky výjimečné kvalitě paliva, která oslovila tisíce řidičů.

Řidiči mají do konce října příležitost zažít výjimečný výkon závodního paliva MOL Racing Fuel 102+, další možnost natankovat špičkové palivo šampionů bude na jaře 2025.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz