peugeot-505-pse-2024-1

Peugeot zkompletuje svoji nabídku elektrických modelů

30. 9. 2024 • Novinky

Francouzská automobilka Peugeot avizuje, že na pařížském autosalonu, který proběhne v polovině října představí plně elektrickou verzi svého modelu 408.

Díky tomu značka se lví hlavou ve svém znaku zkompletuje svoji nabídku plně elektrických verzí v každé modelové řadě, kterou v současnosti svým zákazníkům nabízí. Pokud zahrneme také karosářské verze kombi a dodávkové automobilky pak bateriových elektromobilů nabízí celkem dvanáct.

Zatím posledními elektromobily, které automobilka odtajnila, byly vozy e-3008 a e-5008 s velkou baterií a tudíž dojezdem až 700 kilometrů. V oficiálních katalozích značky jsou označovány doplňkovým názvem Long Range.

Technické informace k novému e-408 zatím značka nezveřejnila a pravděpodobně tak hodlá učinit až během pařížské premiéry. Nicméně, dá se předpokládat, že běžné provedení využije stejnou techniku, jakou má například technicky velmi spřízněný vůz Opel Astra. To znamená pohonný elektromotor s výkonem 154 koňských sil a vysokonapěťovou baterii s kapacitou 54 kWh. Později by se měla objevit také verze Long Range.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz