© Nick Rainer | www.nickrainer.com

Nový Defender posouvá luxusní dobrodružství do nových výšin

20. 9. 2024 • Novinky

Defender díky řadě vylepšení napříč celou modelovou řadou posouvá luxusní dobrodružství na novou úroveň. Uvedení nové 110 Sedona Edition a zjednodušených stupňů výbavy pak usnadňuje výběr dokonalého Defenderu.

Nový Signature Interior Pack přináší větší pohodlí cestujících a pro zákazníky Defenderu 130 je uveden nový luxusní Captain Chairs Pack. Nová varianta sedadel pro druhou řadu zvyšuje komfort cestujících díky dvěma samostatným luxusním sedadlům s loketními opěrkami po obou stranách a pohodlnými křídlovými opěrkami hlavy. Ulička mezi nimi umožňuje elegantní přístup ke třetí řadě sedadel.

„Naše vize je již tak vynikající Defender neustále zlepšovat, můžete s ním jet kamkoli a dělat cokoli. Uvedení nové 110 Sedona Edition a rozšíření možností výbavy interiéru znamená, že naši zákazníci nyní mají větší výběr než kdykoli předtím. Díky novým kapitánským sedadlům v Defenderu 130 nyní může až sedm osob cestovat ve větším pohodlí jak při velkolepých dobrodružstvích, tak při lokálních expedicích,“ řekl Mark Cameron, výkonný ředitel, Defender.

Nový Defender 110 Sedona Edition

Inspirací pro barvu nové 110 Sedona Edition se stala oblast Sedona v Arizoně, místo plné dobrodružství, úchvatných přírodních krás a útěků ze všedních dní. Přirozený sytě červený odstín jejích pískovcových útvarů bohatých na železo byl použit pro exkluzivní novou edici Defenderu.

Červenou karoserii Defenderu 110 Sedona Edition doplňuje rozšířený Black Pack s nápisem Defender, maskou chladiče a ližinami v odstínu Narvik Black. Kola z lehké slitiny o průměru 22 palců v lesklé černé barvě a kryt rezervního kola v barvě karoserie pak tvoří exkluzivní kombinaci pro tuto novou edici2.  Barva Sedona Red je poprvé k vidění na Defenderu 130 a Defenderu 110 Sedona Edition a bude v nabídce pouze jeden rok.

Pro Sedona Edition je určen jedinečný nový volitelný polep kapoty, který zobrazuje topografii Sedony a odráží tak nezastavitelné schopnosti Defenderu vyrazit kamkoli i touhu po dobrodružství jeho zákazníků. Doplňky karoserie rozšiřuje volitelný boční nosič v odstínu Sedona Red ideální pro uložení mokrého nebo zabláceného oblečení či vybavení.

Interiér Defenderu Sedona Edition vychází z vysokého stupně výbavy Defender X-Dynamic HSE a je poprvé k dispozici s kůží Ebony Windsor a tkaninou KvadratTM, která je odolná a velice příjemná na dotek.

Sedadla jsou součástí nově představeného paketu Signature Interior Pack, který díky několika vylepšením poskytuje více luxusu a smyslu pro detail, na dotek příjemné nové materiály a praktické odkládací kapsy pro cestující vpředu.

Defender 130 Captain Chairs Pack: prvotřídní komfort ve druhé řadě sedadel

Nová luxusní samostatná sedadla, která jsou u Defenderu 130 k dispozici pro cestující ve druhé řadě, poskytují maximální pohodlí, prostor a všestrannost. Jsou od sebe oddělena uličkou, která umožňuje elegantní a bezproblémový přístup ke třetí řadě sedadel. Díky funkci vyhřívání a klimatizace jsou ideální pro dobrodružství po celém světě a přinášejí pohodlí i těm, kteří sedí ve druhé řadě.

Samostatné opěrky rukou na každém sedadle zvyšují pohodlí, zatímco ulička mezi sedadly přináší další prostor pro protažení nohou cestujícího sedícího ve třetí řadě uprostřed. Dvojice držáků nápojů na vyvýšené ploše hned za přední středovou konzolí je další praktický prvek a vytváří neformální předěl mezi sedadly.

Kapitánská sedadla ve druhé řadě mohou být u verzí Defender X a V8 stejně jako ta vpředu vybavena křídlovými opěrkami hlavy pro ještě větší pohodlí při delších cestách a dobrodružstvích. Ty jsou u výbavy X-Dynamic HSE k dispozici rovněž jako součást paketu Signature Interior Pack.

Nový Signature Interior Pack

Nový Signature Interior Pack kombinuje komplexní sadu vylepšení interiéru Defenderu napříč sedadly a povrchovými úpravami a vytváří výraznější prostředí. Signature Interior Pack je k dispozici pro všechna provedení karoserie a je standardem pro Defender X a V8, na přání je k dispozici i pro Defender Dynamic HSE.

Vpředu jsou ve 14 směrech elektricky nastavitelná sedadla s vyhříváním, klimatizováním, paměťovými funkcemi a s novými podpůrnými křídlovými opěrkami hlavy. U Defenderu 110 a 130 s křídlovými opěrkami hlavy jsou ve druhé řadě sedadla klimatizovaná. U Defenderu 110 a 130 mají cestující ve třetí řadě k dispozici vyhřívaná sedadla, která v chladném počasí zajišťují komfort pro všechny ve voze ať už sedí kdekoli.

Luxusní Signature Interior Pack přináší lepší, na dotek příjemnější materiály v celém interiéru Defenderu, včetně čalounění sedadel kůží Windsor a tkaninou KvadratTM, které jsou k dispozici v barvě Ebony nebo Caraway/Ebony, a New UltrafabricsTM v barevné kombinaci Light Cloud/Lunar.

Sedadla doplňují měkčí akcenty v celém interiéru a na straně řidiče i spolujezdce nová boční kapsa na středové konzoli, která díky elastickým bokům a plstěnému obložení vnitřní strany umožňuje cestujícím vpředu bezpečně uschovat i menší předměty.

Charakteristický odhalený příčný nosník Defenderu má šedou kovovou barvu s práškovou povrchovou úpravou, zatímco tvarované lišty jsou provedeny v saténově černé barvě a jemné detaily interiéru jsou chromované. Signature Interior Pack navíc přidává na dotek příjemné semišové čalounění stropu v odstínu Light Cloud nebo Ebony, podle vybraných sedadel.

Konfigurace Defenderu je k dispozici na landrover.cz. Defender je k dostání od 1 705 101 Kč. Defender 110 Sedona Edition je k dispozici od 2 930 342 Kč (na bázi high-spec X-Dynamic HSE).

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz