357518637703580687

Range Rover Evoque od A. Kahn Design

19. 7. 2012 • Novinky, Tuning

Může být Range Rover Evoque ještě pohlednější a stylovější? My si mysleli, že už to nepůjde (kromě blížící se verze R jsme v nic takového nevěřili) a po všelijakých nepovedených úpravách (například od Hamanna), které dostaly Evoqua akorát mnohem více za hranice nesmyslnosti, tu máme konečně něco, co můžeme nazvat zkrášlovací kůrou… Tento Evoque si říká Vesuv a vypadá skutečně skvěle!

Jak jistě víte, Range Rover Evoque je v naší redakci nejoblíbenějším SUV a i když někteří z nás neholdují vozům v tomto segmentu, Evoqua milujeme bez vyjímek všichni. U A. Kahn Design zašli ale ještě dále a konečně můžu vyřknout, že je tu úprava, která se skutečně povedla.

Zakladatel a majitel Azfal Kahn sám řekl, že upravit Evoqua nebylo vůbec nic lehkého, protože se už tak řadí mezi nejkrásnější auta brázdící silnice. Pokračoval také tím, že do úpravy dal své srdce i duši a zabrala tisíce hodin práce.

Vesuv dostal agresivnější nárazníky, zadní spojlery (ano, jsou vzadu dva), novou masku chladiče a speciální 22” kola litá kola Kahn. Zadní nárazník navíc zdobí dvojice výfukových rour, umístěných přímo uprostřed nárazníku. Tato tuningová firma se zaměřila samozřejmě také na interiér, kde se nastěhovala především alcantara, kůže a diamantové prošívání sedaček, palubní desky a loketní opěrky. Na středový tunel se dostal karbon a do přístrojové desky oranžové budíky. V kombinaci oranžové barvy jsou také sedačky a vlastně celé auto dostalo výrazný oranžový lak, připomínající žhavou lávu.

Cena Vesuvu ale není známá a Kahn Design si bohužel nepohrál s motorem. I tak ale má od nás pan Azfal Kahn palec nahoru a obdiv. Evoque s dvojnásobným stylem… :)

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz