1657324666434197870

BMW 6 Gran Coupé od AC Schnitzer

12. 7. 2012 • Novinky, Tuning

Tuningové firmy z Německa poslední dobou vůbec nelení. Jakmile máme na trhu nový model od patřičně věhlasné automobilky, nějaký tuner si vždy tento model vezme na paškál a upraví jej. Ruku ale na srdce, někdy je úprava skutečně zkrášlovací a někdy se prostě vůbec nepovede.

Tentokrát prošlo úpravou BMW řady 6 Gran Coupé, které máme v redakci velmi rádi, takže nás samozřejmě těší, že tato úprava se naštěstí neřadí do něj nepovedených. AC Schnitzer aplikoval na Gran Coupé nový přední nárazník se spojlerem a zadní nárazník s difuzorem. To pak vše umocňují kola známého vzhledu, která je možné objednat od 19” do 21”.

Úpravu samozřejmě ještě podtrhují chromové koncovky výfuků, které jsou součástí kompletního výfuku a dále také výkonný brzdový systém, který bude jistě potřeba, protože se hýbalo také s motorem.

Co se samotných motorů týká, AC Schnitzer si vzal do parády obě námi testované verze – tedy 640i a její naftovou variantu 640d. Za pomocí nového sání, výfuku a přeprogramování řídící jednotky se výkon u benzínové verze postrčil z původních 235 kW (320 k) na 264 kW (360 k) a nafťák posílil z 230 kW (313 k) na naprosto stejná čísla. Pro pořádek zopakuji, že 640d má tedy nyní 360 koní. Točivý moment a dynamické parametry ale bohužel AC Schnitzer neudává.

Došlo ale také na interiér. Tam se mohou (na volbu zákazníka) nastěhovat například hliníkové pedály, velurové koberečky, novým volantem a také hliníkový iDrive otočný ovladač.

Cena zveřejněna nebyla, ale už tak je Gran Coupé se svou cenou hodně vysoko, takže je jasné, že úprava půjde ještě dál. I tak se nám ale tento počin velmi líbí… :)

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz