2013_lexus_gs_350_17

Lexus GS jako kupé?

29. 5. 2012 • Novinky

Ještě stále je informací po málu a obrázky dokonce vůbec žádné, nicméně stále se mluví o tom že by první kusy Lexusu GS v karosářské variantě kupé mohly dorazit k dealerům již v prvním čtvrtletí 2013. O tom že se čtyřdveřová varianta Lexusu GS (na obrázku) smrskne o dvoje dveře, se mluvilo již před rokem a patřičná oddělení Lexusu dosud informaci ani nepotvrdila ani nevyvrátila.

Lexus je na vzestupu, rozšiřuje svojí modelovou řadu ve snaze znovuzískání titulu nejprodávanější prémiové značky na americkém trhu. Právě GS v nové karosářské variantě by mohlo pomoci. Po ukončení výroby kupé SC 430 v roce 2010, by nové kupé vyplnilo díru v nabídce a postavilo se proti rivalům, jako jsou Audi S5, BMW řady 6 nebo Mercedesu třídy E coupe.

Vzhledem k tomu že se jedná především o novou karoserii, mělo by pohonné ústrojí vycházet ze stávajícího GS. Výjimkou by pak mohl být vrchol řady, proti výše zmíněným rivalům by totiž šestiválec 450h o výkonu 338 nemusel stačit, spekuluje se proto o zabudování poupraveného motoru, založeného na 4.8 litru desetiválci LFA.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz