Náhled na nový Cadillac XTS

10. 11. 2011 • Novinky

Přestože americká automobilka Cadillac plánuje představení svého nového luxusního sedanu XTS až na 16.listopadu letošního roku při příležitosti Mezinárodního autosalonu v Los Angeles, veřejnost si již dnes může prohlédnout podobu budoucí vlajkové lodi automobilky.

Ať už se jedná o pouhou náhodu nebo záměr pracovníků reklamního oddělení, jisté je jen to, že snímky žhavé novinky zaplnily jen na několik málo minut web cadillac.com. A i tak malá chvíle stačila k tomu, aby se fotografie rozšířily mezi celou motoristickou veřejností. Co na snímcích tedy můžeme vidět?

Sériovou podobu modelu, jež vychází z konceptu Platinum, se kterým sdílí většinu stylistických prvků. Vidíme tedy full-size sedan tvořený pro automobilku již tradičně ostře řezanými hranami bez výrazného zakulacení. Na první pohled nás zaujme velká chromovaná maska chladiče doplněná o logo automobilky, vedle které se krásně vyjímají hranaté světlomety linoucí se po okrajích přední kapoty až skoro do jejího středu.

Největším lákadlem pro všechny budoucí potenciální zájemce však zcela jistě bude fantastický interiér, jež spíše připomíná luxusní obývací pokoj, než pouhé místo pro usazení čtveřice cestujících. O čalounění se postarala kůže doplněná o dřevěný dekor s hliníkovými doplňky.

O pohon XTS se bude starat vidlicový šestiválec o zdvihovém objemu 3,6 litru s výkonem 237kW (318 koní) a 372Nm točivého momentu, které budou posílány standardně na přední nápravu. Za příplatek pak bude možno objednat pohon všech kol.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz