Hyundai představil model Eon pro Indii

15. 10. 2011 • Novinky

Korejská automobilka Hyundai v těchto dnech spouští výrobu nového levného modelu Eon určeného speciálně pro indický trh. A tam se také v tomto měsíci oficiálně představil veřejnosti.

Eon postavený na zcela nové platformě disponuje fluidním designem exteriéru po vzoru svých sourozenců. Na přední části vozu tak můžeme spatřit známou lichoběžníkovou masku chladiče, velké světlomety a výrazné lemy blatníků.

Nudný není ani interiér, který již v základu nabízí elektrické stahování oken, palubní počítač, dvojici předních airbagů a dokonce vstup pro USB a iPod.

YouTube Preview Image

Automobil s celkovou délkou 3495mm a rozvorem náprav 2380mm je poháněn zcela novým zážehovým tříválcem o zdvihovém objemu 814cm3 s výkonem 41kW (56 koní) při 5500 otáčkách za minutu a nevelkém kroutícím momentu 75Nm. Agregát je standardně propojen s manuální pětistupňovou převodovkou, která posílá výkon na přední nápravu.

Vozidlo s pohotovostní hmotností hluboko pod 800kg spotřebuje ke svému pohybu každých 100km průměrně 4,7 litru paliva a jeho hlavním úkolem bude nabízet především spolehlivost, nízké provozní náklady a schopnost přepravovat pětici cestujících na nevelké vzdálenosti. K tomu si také musíme připočíst objem zavazadlového prostoru 218 litrů.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz