Odhalen Lexus GS 350 F Sport

9. 10. 2011 • Novinky

Japonská prémiová automobilka Lexus představila na Mezinárodním autosalonu v jihoafrickém Johannesburgu sportovní F Sport paket nového sedanu vyšší střední třídy GS 350, na něhož se mohou budoucí zákazníci těšit v modelovém roce 2013.

Sportovní paket se vyznačuje především agresivní přední částí exteriéru, kterému dominuje mohutný přední nárazník s velkými nádechy sání vzduchu a nová maska chladiče. Mezi další odlišnosti oproti základní verzi patří adaptivní odpružení podvozku, sportovní výfukový systém se zvětšeným saním vzduchu, větší brzdy s vrtanými kotouči a šestipístkovými třmeny a především originální 19-ti palcová kola z lehkých slitin.

Bohužel pro nás všechny Lexus nezveřejnil jedinou informaci o tom, jaký výkon bude poskytovat pohonná jednotka. Můžeme se tedy jen domnívat, že GS 350 F Sport poháněný vidlicovým šestiválcem o zdvihovém objemu 3,5 litru bude disponovat maximálním výkonem kolem 350 koní, jež vozidlo rozpohybuje na 100km/h za čas kolem pěti a půl vteřiny.

Standardní Lexus GS 350 pohání stejný zdokonalený vidlicový šestiválec 3,5 l se čtyřmi vačkami a čtveřicí ventilů na válec, používající technologii duálního proměnného časování ventilů (dual VVT-i). Díky výkonu 225 kW (306 k) se jedná o jeden z nejvýkonnějších základních motorů v této třídě, a současně jediný, který používá přímé i nepřímé vstřikování paliva. Základní GS tak akceleruje z 0 na 96 kilometrů v hodině za pouhých 5,7 sekundy a zároveň vykazuje nižší spotřebu paliva než předchůdce.

Pružné zrychlení z 50 na 80km/h činí pouhé tři vteřiny, přičemž o odvážnější a dynamičtější osobnosti nového GS vypovídá i vylepšená akustická charakteristika motoru. Součástí standardní výbavy je i šestistupňová automatická převodovka se sekvenčním řazením pomocí pádel pod volantem a sportovním režimem.

.

« »

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

autojournal.cz